Wednesday, February 2, 2011

Handphone yang paling lasak

AAaaskm..dah lama tak taip-menaip  rasanya..So masuk bulan dua  ni..inilah  post yang pertama aku..dan tajuknya ialah, aku sebuah telefon bimbit....hehehehehe..... Dalam banyak2 handphone yang korang pakai..mesti ada yang terbaik melainkan yang best dan best2..hehehe...sama la dengan aku juga...banyak2 hp..hp yang aku tunjuk dibawah ni la paling tahan lasak..kira lasak gila2 la..yang pernah aku pakai dan masih wujud dalam simpanan..yang lain jual dan rosak dan jatuh lubang jamban. hp ni lasak sebb da bnyak kali jatuh tp still boleh guna..

Ericsson T10

Handphone ni yang pertama aku pakai adalah model ericsson t10 dan line yang aku pakai time tu  ialah tm touch....skunk da tukar nama sony ericsson dan tm touch pun da xwujud .. aku pakai menatang ni waktu form 1 rasanya..kira kaya gak la aku time 2....boleh pakai hp kecik  mcm ni..dulu..hehheehe, hp pada waktu  zaman tu..makin kecik makin mahal. Zamn sekarang  makin kedabak besar, makin mahal..dunia2 ..hehehe..hp ni masih ada dalam simpanan..tapi kena cari bateri baru..umur hp ni tahun 2001 tolak 2011= 10  tahun..cukup tahun dpn aku ingat nk hantar ebay la..hehehe..ini hp paling banyak kenangan..aku syag  betul hp ni..aku brani jamin..bukan senag nk cari hp ni time zamn skunk ni..





                                                     nokia 3210                       nokia 3310

Ini hp kedua dan ketiga aku pakai..aku bli hp ni sebb hp lama aku dulu tak boleh main game..skrin nye kecik sangat..game yang paling top time ni game snake..aku ingat ag..satu kelas main game ni..buat battle sapa paling tinggi point..mujur tak punah ranap hp aku ni..hp ni masih dlam keadaan sihat walafiat..sayang ooo bli mahal2..skrang harga pun tak de..aku dah tanya kedai, kedaii pun tak nak ambik..hehehhee



Dunia semakin maju, hp pun smakin maju....skarang aku pakai hp ni, puncanya hp aku yang up to date masuk lubang tandas awam..arghhhh.. Hp ni murah dan produktif..hilang pun tak ralat..senang taip msg..jadi hubungan dengan awek pun makin baiik..sbab msg boleh bls cepat..hehehehe..jadi kalau nk tekkel awek..pakai hp ni...senang nk bls msg dye dengan laju..


ok bye2..


Aku pun tak tau knapa aku tiba2 nk tulis pasal hp ni..hehh..pelik2..HEHEHE

16 comments:

Zakwan Zainal said...

ak rase rosk kene baling lg banyak dri jatuh...hahahaha

GaDiS OGi' JoRo' said...

hhehehe
kalo hp rosak lagi.
kompom pakai hp yg bawah skali tuh.

queen aida said...

3310 sgt thn lasak

Bella said...

hp mahal xboleh baling..so lg sng pakai hp murah.tension2 baling hp pun xde hal..muahahahaha. ;p

muslim said...

big: aku mana pernah baling hp..
gadis ogi joro: taw xpe..hp tu mmg best
quen aida: mmg than lasak
bella: hp mahal dan murah xleh baling..sayangi la hp tu..

atiEy_[azHa] said...

lagi pulak, bateri tahan lama woo. ada boleh sampai 3 hari tak payah charge. hehe

saraeisyabalqis said...

hehe,..bagus2,..truskan usaha baling2 nset..bukan pe.test bape kali tahan..ahahaha..joking;p

eyna azmi said...

teringat handphone 3310 tu dulu masa beli RM 1000 lebih ..habis duit PTPTN wat beli handphone tu .. sekarang RM 20 hinggit pun orang tak mau

anamizu said...

betoi!!
nokia 3210 + nokia 3310 + yg last tu mmg byk berjasa woo..cik ana pun stil ade yg last tu..yg tu je selalu menyelamatkan keadaan ^^

recent post : |PILIH KASIH perlu ke???|

muslim said...

atie azha: tau xpe
saraeisyabalqis: baling hp xbest..baik baling tokey kedai hp..hehehe
eyna azmi: hp 3310 bli dengn hrga 700..pnt simpn duit skolh ngn kerja partime
anamizu: mmg hp tu mnyelamtkn keadaan

saraeisyabalqis said...

eh boleh!sape kate xley??!hehehe

Naz Zara said...

3310 the bestlah! jatuh camner pon x rosak..

muslim said...

saraeisyabalqis: hehe..boleh2..ambik gula2 ni.
naz zara: mmg terbaik

Aufahuda said...

HAHA. betol. hp skang muda rosak. ;)

muslim said...

aufahuda:hehe...btul tu

Lipstick Merah said...

saya paling suka yang last skali tu.. boleh di anugerahkan handf0n paling best kalau nak taip msg! cayalah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...