Tuesday, January 18, 2011

pengalamanku praktikal


 Hari ini aku nk story sket tntang praktikul ku yang baru bis…saja cte lambat sebb nk kumpul semua pengalaman…hehehehe..wink… cerita bermula pada bulan 5 tak silap mula pada 16hb…aku pun pegi la ke Pusat Perubatan Universiti Malaya  (PPUM) untuk melaporkan diri …ewah mcm da dapt kerja walhal praktikal je…hehehe. Aku melakukan praktikal di PTj kebajikan Perubatan…as medical social worker…murni oww kerja ni…tolong orang bagi nyawa…nk rasa dtg la aply kerja medical social worker..
Hari pertama aku tdo ja..tak de kerja nk wat..hehehehe…tdo aku berlarutan selama seminggu…asal jumpa aku ja mesti tdo…kroh4 ZzZzZzzzZZZ..hehehe…ni la displin namanya..hahaha..tp selepas seminggu perhhhh  tak dan aku nk tdo ja…ada je kena pg wad..jumpa patient…bagi bantuan ..motivasi…cari ahli keluarga…home visit la..kaunseling ahli keluarga patient la…bak kata astro macam2 ada…hehehe

gambar tdooo zzzzZZzz


Ni tdo gaya korporat dalam pejabat A.K.A manager..hahahaha





Ni waktu aku duk tekanan wat kerja..banyak sgt kes patient yang aku kena dpat selesaikan…ade pasal duit..pasal tak nak anak, pasal org gila tak de sapa nk jga..macam2 la…tp aku tekun je wat…sebb ngah posing…hahahaha..tp still rajin..^_^


Yang ni berat skit…sbb patient berat dari aku..hahahaha…dya tiba2 fening dalam office aku…jd pegawai aku suh tolak dye...smbl tu kutuk aku...romantiknye ko tolak..laju la sikit tolak …hampeh tul..



Raya ni paling sempoi…aku dpat wet raya dari setiap pegawai..banyak gak la aku collect…ok la dari tak de langsung….makanan pun sdp…gemuk aku pas mkn..ada 25  jenis lauk..meriah gle…semua jabatan kebajikan perubtan dari smua hospital kat kl dtang..cme yang tak bestnye aku tak de baju melayu...




selepas lama aku praktikal kat situ  tmatla perkhidmatan aku.kire pencen la..tarikh nye aku xingat lak.hehehe...Sedih ooww time ni..walupun aku tak nagis…bukan pe…aku lebih suka praktikal dari kelas…kelas membosankan…asyik tgk buku dan buku..dah la  tak mnat tgk buku..pasni mula la hidup aku sbagai student…suda knfem aku tak pegi klas..sbb aku mmg kaki ponteng..hehhe..bye2 ppum

6 comments:

Dari Kelate Ke Copenhagen said...

semoga dpt pengalaman berharga sepanjang praktikal~!

muslim said...

thz bro..

Anyss said...

bestnyer practicum...bagus! rajin2kan diri anda pegi kelas yer..muahaha..

muslim said...

anys: mmg best ..klas stndrt la ponteng..bgun lmbt

lynn angel said...

praktikal kat PPUM? Oohh.. sy kerap ke sana sbb bestfren sy is a medical student kat UM tu..

muslim said...

bestfren ke bf?hahaha..anyway mmg best praktikal situ..sbb dapat a mark

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...