Tuesday, January 18, 2011

Bangang Cekik darah



Aku pegi satu kedai moto area pantai dalam…nama kedai tak boleh btau la…t kena saman lak…takde duit aku nk byar nye..punca dye skru gantung belakang ekzoz moto aku hlang..jadi bla bawak ekzoz aku duk goyang2..aku pun wsau la kut patah enjin aku. Kank satu kerja la aku nk ikat ngan dawai…jadi aku stop la kat satu kedai ni…nampak buruk je…dlam hati aku fikr  kdai ni msti murah ye la tgh duit takde …kena jimat la..

Aku        : elo bos…u tgk moto ni…skru ekzoz cabutla..bpe rm klu ganti skru??

Tokey    : sekajap ar…aku mau tgk dlu itu skru ape mau pakai..oh ini satu set skru skali
 nganpelapik skru lapan belas ringgit (RM 18)…ini elok punye..banyak tahan…

Aku        : mak aihh..ko biar betull…agak2 ar skru mahal mcm tu..( dlm hati babi tul…)

Tokey    : wa tak tpu …ni skru mmg ini harga,,,sebb dye mau tahan panas…klu u tak pcya..lu pgi  kdai laen Gua jamin lagi mahal..(muka mcm haram jdah)


Aku        : tak pe la tokey..biar dlu la …duit tak de la..banyk mhal..aku pun pg satu kedai …ble 
aku  tanya  bpe harga bang..( Sbb dye tua dri aku) rm 3 je dik..dlam hati haram jadah punya          
kedai...nk pow aku..nk meniaga pun agak2 la…jgn la cekik sgt…sampi ble pun xkan  kaya..

*Moral jgn pandang kedai buruk murah sgt sbb ble kedai buruk da knfm dye takde duit nk wat kos ubahsuai..punca dye dah mahal sapa nk dtg dan lagi satu tanye dlu harganya supaya tak kena tipu..* 

sumber gambar dari google

5 comments:

~ch@wi~ said...

ishh..gile ar, smpai 18 rgt..mnipu btl la die tu...kt mtpt aku ni 2 rgit je plg kuat..huhuhu

Segmen Baru; Dapat Jawab Teka Teki, Aku Promote Blog Korang

muslim said...

tu la pasal..ehheheehe

Bella said...

wah..melampaunye itu tokey..manyak cekik darah maa..nasib baik lu bijak pandai..tarak kena tipu sama itu wolang..hahahahaha. ;p

Amirul (aremierulez) said...

memang sah cekik darah tu. apsal tak pegi kedai lain je

To'Qie said...

haha...
biasa lah 2 semua nyer mahal skrg nie...kadang2 x tercapai akal kite...
alang2 dah ada blog nie, try lah buat duit dengan adsniaga.. jual iklan kat blogg tanpa modal dan hanya utk blogger shj.. nak tau lagi lanjut leh lah tgk kat blog aku http://bloggerkampung.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...