Saturday, March 5, 2011

kenangan zaman bebudak rendah...dengan bas buku bergerak

taaddaa..bas buku bergerak

Kisah bermula sewaktu aku melintas dihadapan libarary UM, bukan masuk dalam libary tapi lintas je..Lepas je aku lintas terus aku teringat dengan bas buku ini.(hehehehe tergelak2 sendirian..hehehe..)..Korang pernah tak pinjam buku dari bas besar diatas ni??? Seingat aku, last aku  pinjam buku dalam bas ni dalam tahun 1997, lepas itu aku jarang nampak bas buku ni..smpai la sekarang ( bukan jarang tapi tak nampak terus)  niat aku bukan apa...buku yang aku pinjam tu masih ada dalam tangan aku lagi...ingat nak hantar balik lar..kesian kat anak-anak bangsa aku ni nak baca buku tu..hehehe...hampir 14 tahun aku peram dalam rak buku kat umah aku tu..


Rindunya aku nak masuk dalam bas ni cari buku cerita kanak-kanak....beratur panjang2 kat luar bas sebab tunggu turn untuk dapat masuk dalam bas ni. Yela, bas kecik mana boleh semua orang masuk..jadi kena ikut turn la...salunya bila turn aku je..mesti  aku wat khianat punya..saja je wat lmbt dalam bas tu..biar budak pempuan kepanasan kat luar tu..hahahaha...dekat setengah jam kdg2 aku wat ..last2 aku kena tarik telinga oleh driver bas tu..sbab saja gatai kacau bagi budak pmpuan panas kat luar tu..heheheh...lpas kejadian tu..driver suh aku masuk last sekali..hehehehe

beginila gaya aku tunggu turn dulu.
sekadar gambar hiasan*.

5 comments:

Fyqa said...

hihi.
teringat zaman kanak2 time skola ptg..
;D

Nurun said...

aku xpnh ade pun bas buku bgerak ni dulu.

cik hanym said...

haha..zaman skolahh mm besh..agy2 skola renda...maen jek !

Miss Tira said...

Hik hik.. Tira tak berkesempatan nak jumpa. :D

Encik Psychopath said...

rasenye sudah pupus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...